Pagina principală Alba Iulia, Str. Traian Nr. 15, Jud. Alba, Cod Po?tal 510109
Pagina principală 0258-818764, 0258-818765
Pagina principală
  Pagina principală Pagina principală      Contact Contact      Harta site Harta site
 

Despre sisteme de alarma

Articol publicat în data de 25.01.2013 la ora 10:44 în categoria Sisteme de alarma

Tastatura radio K37Protectia interioara a imobilelor se asigura cu un sistem de alarmare la efractie. Tentativele de patrundere neautorizata sunt detectate de contacte magnetice si senzori de miscare si sunt semnalizate sonor si optic, local si/sau la distanta.

Semnalizarea locala este realizata de o sirena montata la exterior si o alta sirena, la interior.

Alarma poate fi transmisa la distanta, pe linie telefonica sau prin radio, catre un dispecerat de monitorizare. In lipsa unui dispecerat, centrala comunica pe telefonul dumneavoastra mobil, acele evenimente care au fost programate de instalatorul sistemului.

Partea cea mai importanta a unui sistem de alarma este centrala. Aceasta poate fi comparata cu creierul, asa cum detectorii de diferite tipuri pot fi comparati cu organele de simt, iar cablurile, cu traseele nervoase.

Microprocesorul centralei permite configurarea foarte flexibila a sistemului, pentru a oferi protectia optima, personalizat pentru fiecare obiectiv.

Centralele de alarma montate de firma noastra pot fi programate sa indeplineasca si functii de automatizare suplimentare (aprinderea luminilor, ridicarea usii de garaj, deschiderea portii, etc.)

La nevoie, sistemul poate fi extins cu costuri minime, pastrandu-se structura de baza a acestuia.

Operarea sistemului este deosebit de simpla, prin introducerea unui cod valid, de la o tastatura. Tastatura se foloseste si pentru stabilirea parametrilor de functionare a sistemului, operatiune numita programare. In plus, tastatura ofera informatii despre sistem: starea acestuia (armat/dezarmat), zonele deschise, eventuale probleme tehnice, faptul ca a avut loc o alarma, etc. Aceste informatii sunt redate prin starea unor led-uri sau afisate in clar pe un display cu cristale lichide.

Armarea si dezarmarea sistemului poate fi facuta si prin unde radio, de la telecomanda. In acest caz, centrala trebuie sa contina un modul radio.

Detectorii(senzorii) monitorizeaza permanent parametri specifici din mediu, iar cand acestia ating anumite valori, declanseaza alarma. In functie de tipul lor, detectorii sesizeaza miscarea omului sau a animalelor, deschiderea unei usi, spargerea unui geam, socuri, scurgeri de gaze. Un senzor performant este acela care realizeaza o detectie eficienta si precoce, fara a genera alarme false.

De obicei, componentele unui sistem de alarma se conecteaza intre ele prin cabluri speciale, ecranate. Traseul de cabluri poate fi aparent sau mascat in perete.

Acolo unde nu se doreste conectarea prin cabluri, se pot folosi sisteme fara fir (wireless), la care legatura intre componentele sistemului se face prin unde radio.

Functionarea unui sistem de alarma nu trebuie sa depinda de alimentarea de la retea. In acest scop, se folosesc acumulatori, care sa asigure autonomia sistemului pentru minim 24 de ore.

Feeling pretty in these Discount Louis Vuitton Handbags, Cheap Louis Vuitton Handbags and Louis Vuitton Handbags Outlet