Proiectare, instalare și mentenanță

Firma noastră instalează sisteme de alarmare împotriva efracției, astfel încât orice încercare de intrare neautorizată este detectată de contactele magnetice și senzorii de mișcare și este semnalizată atât sonor, cât și optic, la nivel local și/sau la distanță.

Semnalizarea locală este realizată prin intermediul unei sirene montate atât la exterior, cât și în interiorul clădirii. În plus, alarma poate fi transmisă la distanță, fie pe linie telefonică, fie prin radio, către un dispecerat de monitorizare. În absența unui dispecerat, centrala poate comunica direct cu telefonul mobil al utilizatorului, transmițând evenimentele programate anterior de către instalatorul sistemului.

Componenta esențială a unui sistem de alarmă este centrala, care poate fi comparată cu creierul sistemului. Microprocesorul centrală permite o configurare flexibilă a sistemului, adaptată pentru a oferi protecție optimă și personalizată pentru fiecare obiectiv în parte.

Centralele de alarmă instalate de către firma noastră pot fi programate pentru a îndeplini și funcții suplimentare de automatizare, precum aprinderea luminilor sau deschiderea automată a ușilor de garaj.

Operarea sistemului este simplificată, utilizând un cod valid introdus de la o tastatură. Tastatura este folosită și pentru stabilirea parametrilor de funcționare a sistemului, prin procesul de programare. În plus, furnizează informații despre starea sistemului, zonele deschise, eventuale probleme tehnice sau activarea alarmelor, afișate pe un display cu cristale lichide sau prin intermediul unor led-uri.

Detectorii (senzorii) monitorizează constant parametri specifici din mediu și declanșează alarma atunci când aceștia detectează anumite valori, cum ar fi mișcarea, deschiderea ușilor sau ferestrelor, sau alte evenimente semnificative.

De obicei, componentele sistemului de alarmă sunt conectate între ele prin cabluri speciale, ecranate, fie în mod vizibil, fie ascunse în perete. Alternativ, se pot utiliza și sisteme fără fir (wireless), care utilizează unde radio pentru legătura între componente.

Pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului în caz de întrerupere a alimentării de la rețea, sunt utilizați acumulatori care să ofere autonomie pentru cel puțin 24 de ore.